İFTAR MÖNÜSÜ 2010/2 -ŞEFTALİ TATLISI
MALZEMELER
4 adet şeftali
12 tatlı kş toz şeker
2 su br. su
1 paket sade krem şanti
1 çay br. dan biraz fazla süt
1 çay kş. tarçın
YAPILIŞI
Şeftalileri ikiye bölerek kabuklarını soyun. Tepsiye dizin. Her şeftalinin üzerine 1,5 tatlı kş. şeker serpin. Üzerlerine suyu gezdirin. 200 derece fırında yarım saat pişirin.
Krem şantiyi süt ile çırpın. Tarçın ilave ederek karıştırın. Şeftaliler soğuduktan sonra krem şantiyi, süslü olmasını istiyorsanız pasta şırıngasıyla, fazla süse gerek yok diyorsanız kaşık yardımıyla şeftalilerin üzerlerine yerleştirin. (pasta şırıngası kullanacaksanız krem şantiyi de buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim, böylece iyi şekil alıyor)
Tatlımızı buzdolabında bekletirsek soğuk soğuk yemesi daha güzel oluyor. Dilerseniz krem şanti yerine kaymak ya da dondurma ile de tatlınızı daha da tatlandırabilirsiniz. AFİYET OLSUN :)
5 yorum:
Çok leziz ve hoş görünüyor.Ellerine sağlık,sevgimle öptüm....
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Hayırlı iftarlar.
Saygılar.
Es-Selam gülüm.
Çok hoş olmuş,ohh hem hafif hem leziz en sevdiğim:)
Şifa,bereket,muhabbet olsun..
ellerine saglik cok hafif bir tatli olmus bu
Yorumlarınız için teşekkür ederim, yazın yenmesi çok keyifli bir tatlı gerçekten, herkese selamlar...
Yorum Gönder