6 Eylül 2010 Pazartesi

SEBZELİ KAŞARLI MUSKA BÖREK


Bayram sabahı kahvaltı soframızda şöyle çıtır çıtır bir börek ne güzel olur :)

İFTAR MÖNÜSÜ 2010/2 Sebzeli Kaşarlı Muska Börek

 
MALZEMELER
5 adet yufka
1 kavanoz garnitür
150 gr. kaşar peyniri rendesi
1 su br. su
Yarım su br. sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI
Su, yağ ve tuzu karıştırın.

Bir yufkanın yarısına hazırladığınız karışımdan 2-3 çorba kş dökerek fırça yardımıyla sürün. Yufkanın diğer yarısnı üzerine kapatın. 4 parmak eninde 6 parça olacak şelikde kesin. Kestiğiniz bir parçanın ucuna garnitür ve kaşar peynirinden koyun. Yufkanın ucundan tutup iç harcı kapatacak ve üçgen görünümü olacak şekilde kapatın. Sonra da sağlı sollu :) muska şekli olacak gibi kapatın.

Diğer yufkaları da  bu şekilde sararak tepsiye dizin. Üzerlerine artan su-yağ karışımından sürerek 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. AFİYET OLSUN :)

3 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Kahvaltıda çıtır çıtır bir börek elbetde harika olur..
Ellerine sağlık bereketi bol olsun..

Sevgiler.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Nefis çıtır çıtır
Ellerine sağlık canım
sevgiler

pelince dedi ki...

Off enfes gözüküyor,ellerine sağlık..

Şimdiden iyi bayramlar diliyorum.. Öpüyorum..