Bayram sabahı kahvaltı soframızda şöyle çıtır çıtır bir börek ne güzel olur :)
İFTAR MÖNÜSÜ 2010/2 Sebzeli Kaşarlı Muska Börek
MALZEMELER
5 adet yufka
1 kavanoz garnitür
150 gr. kaşar peyniri rendesi
1 su br. su
Yarım su br. sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Su, yağ ve tuzu karıştırın.
Bir yufkanın yarısına hazırladığınız karışımdan 2-3 çorba kş dökerek fırça yardımıyla sürün. Yufkanın diğer yarısnı üzerine kapatın. 4 parmak eninde 6 parça olacak şelikde kesin. Kestiğiniz bir parçanın ucuna garnitür ve kaşar peynirinden koyun. Yufkanın ucundan tutup iç harcı kapatacak ve üçgen görünümü olacak şekilde kapatın. Sonra da sağlı sollu :) muska şekli olacak gibi kapatın.
Diğer yufkaları da bu şekilde sararak tepsiye dizin. Üzerlerine artan su-yağ karışımından sürerek 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. AFİYET OLSUN :)
3 yorum:
Kahvaltıda çıtır çıtır bir börek elbetde harika olur..
Ellerine sağlık bereketi bol olsun..
Sevgiler.
Nefis çıtır çıtır
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Off enfes gözüküyor,ellerine sağlık..
Şimdiden iyi bayramlar diliyorum.. Öpüyorum..
Yorum Gönder