4 Eylül 2010 Cumartesi

FIRINDA PATATES PÜRESİ


İFTAR MÖNÜSÜ 2010/2- Fırında Patates Püresi

MALZEMELER
5 adet orta boy patates
1 su br. süt
3 çorba kş. tereyağı
Tuz
1 çay kş. karabiber
Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
Patatesleri yıkayın. Tencereye alın, üzerini kapatacak kadar su ilave ederek haşlayın. Ben püre yapacağım zaman düdüklüde 15 dk. pişiriyorum. Eğer normal tencerede haşlayacaksanız, arada bıçakla kontrol ederek içinin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Patatesler piştikten sonra suyunu süzün ,eliniz yanmayacak kadar ılındığında kabuklarını soyarak rendeleyin ya da robottan geçirin. İçerisine süt, tereyağı, karabiber ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırırarak küçük bir tepsiye döşeyin. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirin. 180 derece fırında peynir eriyip kızarana dek pişirin.

Dilerseniz sade dilerseniz yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN :)

5 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

SERRA dedi ki...

krema pompası ile tepsiye sıkıyorum ben de..evet yemeklerin yanında çok güzel oluyor , ellerine sağlık

MUTFAKISTAN dedi ki...

NEFIS GORUNUYOR AFIYET OLSUN
SEVGILER

pelince dedi ki...

Çok güzel olur,her yemeğin yanına patates çok yakışıyor,ellerine sağlık..,

sevgiler..

DUSBAHCESI dedi ki...

Cok pratik ve kolay bir tarif. Ellerine saglik. Ben hic bugune kadar firinda denemedim, ama denemek lazim, cok farkli olur.