3 Eylül 2010 Cuma

ŞEFTALİ TATLISI



İFTAR MÖNÜSÜ 2010/2 -ŞEFTALİ TATLISI

MALZEMELER
4 adet şeftali
12 tatlı kş toz şeker
2 su br. su
1 paket sade krem şanti
1 çay br. dan biraz fazla süt
1 çay kş. tarçın

YAPILIŞI
Şeftalileri ikiye bölerek kabuklarını soyun. Tepsiye dizin. Her şeftalinin üzerine 1,5 tatlı kş. şeker serpin. Üzerlerine suyu gezdirin. 200 derece fırında yarım saat pişirin. 

Krem şantiyi süt ile çırpın. Tarçın ilave ederek karıştırın. Şeftaliler soğuduktan sonra krem şantiyi, süslü olmasını istiyorsanız pasta şırıngasıyla, fazla süse gerek yok diyorsanız kaşık yardımıyla şeftalilerin üzerlerine yerleştirin. (pasta şırıngası kullanacaksanız krem şantiyi de buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim, böylece  iyi şekil alıyor)

Tatlımızı buzdolabında bekletirsek soğuk soğuk yemesi daha güzel oluyor.  Dilerseniz krem şanti yerine kaymak ya da dondurma ile de tatlınızı daha da tatlandırabilirsiniz. AFİYET OLSUN :)

5 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok leziz ve hoş görünüyor.Ellerine sağlık,sevgimle öptüm....

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Hayırlı iftarlar.

Saygılar.

Cafe Pepela dedi ki...

Es-Selam gülüm.
Çok hoş olmuş,ohh hem hafif hem leziz en sevdiğim:)
Şifa,bereket,muhabbet olsun..

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ellerine saglik cok hafif bir tatli olmus bu

ümmühan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim, yazın yenmesi çok keyifli bir tatlı gerçekten, herkese selamlar...