Bu ara hastalık mevsimi, kimi duysam grip. Önceki gece Selim'i yatırırken uzun zamandır hasta olmadı çok şükür diye aklımdan geçirdim, gece üçte ateşlendi :( Ama neyse ki çok fazla sarsmadı, doktora gitmeden evdeki ilaçlarıyla atlattık bu sefer. Artık O'nun da bünyesi direnç kazandı sanırım, ateşli olduğunda bebekliğindeki gibi ağır olmuyor.
Hasta olunca şöyle sıcacık bir tarhana insanın içini yumuşatır. Selim'in iştahı yoktu, sadece meyve yedi, tarhanayı bir türlü içiremedim.
Eniştem Antalyalı. Teyzemin kayınvalidesinden öğrendik bu şekilde tarhana yapmayı. Nohut ve sarımsak ayrı bir tat katıyor tarhanaya. Sade tarhana çorbasından sıkıldığınız bir gün umarım tarifim işinize yarar. Sağlıkla kalın :)
MALZEMELER
3 çorba kş. tarhana
Yarım su br. haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1 çorba kş. dolusu salça
Tereyağı
2 adet acı biber
Tuz
1 çay kş. dolusu nane
4 su br. sıcak su
YAPILIŞI
1 su br. soğuk suda tarhanayı karıştırarak içinde pütürleri kalmayacak şekilde iyice eritin. (Hemen eritmek için blender kullanabilirsiniz ya da çorbayı pişirmeye başlamadan yarım saat kadar önce tarhanayı ıslatırsanız daha iyi erir.) Tereyağında salçayı kavurun. Üzerine 4 br. sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynayınca tarhanayı, acı biberi ,ufak ufak doğradığınız sarımsağı ve nohutları ekleyerek 2-3 dk. karıştırıp kaynamaya bırakın.
Çorbanız 10 dk. kadar kaynayıp kıvamını alınca ateşten alın, nane ilave edip karıştırın. AFİYET OLSUN :)
14 yorum:
Annelerin daha çok nazarı değermiş ya ondan öyle olmuştur.. neyseki ufacık bir şey olmuş... tarhanayı böyle hiç denememiştim,ellerine sağlık..
Sevgiler yolluyorum..
ellerinize sağlık.
bu ne güzel çorba böyle bende bayılırım mis gibi tarhanaya ellerine sağlık
sevgiler..
hiimm bayilirim antalya usulu bu tarhana cocukken cook icmistim ellerinize saglik:)bugun bende yapayim:)
Oy geçmiş olsun,kıyamam :(
Gerçekten minikler hastalanınca annelerin babaların yüreği daha çok yanıyor..
Rabbim beterinden korusun,böyle böyle direnç kazanıyorlar,hayır ve umutla büyüsünler inşallah..
Tarhanayı zaten çok severim,nohutlu da harika görünüyor
Şifa olsun gülüm..
Sevgi ve muhabbetle
ÇOOOkk büyük geçmiş olsun,rabbim bir daha göstermesin.Biz de yenice atlattık ailecek..Tarhana da enfes gözüküyor,bir Antalyalı olarak aşina olduğum ve çok sevdiğim bir görüntü :) bol nohutlu miss miss..Ellerine sağlık..mutlu haftasonları diliyorum..sevgiler..
Canım tarhanaya sarımsak koyarım ama hiç nohut koymamıştım,bu bilgi için teşekkürlerrrr..Sevgilerrrr...
Allah selimciği ve hepimizin çocuklarını bütün hastalıklardan korusun ia. çocuklar hasta olunca anne daha bir hasta oluyor yada ben öyle oluyorum :)
bloğunu Cahidemden tıkladım, güzelliklerle dolu şirin oğluşunun gülücükleriyle süslenmiş bir bloğun var. emeklerine sağlık....bundan sonra da bu güzel gülücüklerden haberdar olabilmek için izlemeye alıyorum seni :)
tarhanayı çok severim, ama senin tarif ettiğin gibi yapmadım hiç. ilk fırsatta deneyecem ia. görüntüsü kadar tadı da güzeldir diye düşünüyorum... ellerine sağlık.. içten sevgiler...
çankırıda özellikle ılgaz tarafında da nohut koyarız bir de yeşil mercimek. kıyma koyanda olur ama ben pek sevmem. her daim içeçeğim bir çorba
ellerine sağlık
sevgiler
Canim kasarli soganli tostu sormussun. Sogani cigden koyuyorsun, ama ince olacak soganlar iyi pismesi icin. Tadina doyamayacaksin:) Simdiden afiyet olsun sana. Hollandadan selamlar....
balıkesir de tarhana çorbası sarımsaklı ve nohutlu yapılır gerçekten daha lezzetli oluyor ya da biz böyle alıştık:)) afiyet şifa olsun inşallah,selam ve dua ile
öncelikle geçmişler olsun..
çorbada nohutlu çok değişik geldi gözüme.. hazır evde tarhana nohut ikilisi varken deneyeyim :)) ellerinize sağlık :)
Bu çorbaya bayıldım...
Tam benlik:)
Ellerine sağlık canım
sevgiler
tarhaniyi degilde yanindaki tursuyu canim cekti
sahane gorunuyoo
ayrica selimime gecmis olsun opucugu kondur tosun pasam bitaneme
Yorum Gönder