İFTAR MÖNÜSÜ 2010/2- Pirinçli Tavuk Çorbası
MALZEMELER (10 kişilik)
4 adet kemikli tavuk sarma
1,5 lt.kadar sıcak su
Yarım su br. pirinç
3 çorba kş. un
Yarım su br. süt
Tuz
1 çay kş. dolusu nane
Varsa 1 adet defne yaprağı
YAPILIŞI
Sarmaları yıkayın, ufak bir tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su ekleyerek haşlayın. Soğuduktan sonra ince ince didikleyin. Haşlama suyunu çorbaya katmak üzere süzerek ayırın.
Tencerede biraz sıvı yağ ve unu kavurun. Üzerine sıcak suyu karıştırarak ekleyin. (unun topaklanmamasına dikkat edin.) Ayırdığınız tavuk suyunu, pirinci , tuz, defne yaprağı ve tavuk etlerini de koyarak pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Pirinç piştikten sonra sütü ve naneyi ilave ederek bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. AFİYET OLSUN :)
4 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Şifa dolu bir lezzet. Hayırlı iftarlar.
Saygılar.
Nefis bir çorba olmuş,yakışıklı Selime de şifa olsun.. ellerine sağlık..
tavuga bayılırım cobasına yemegıne..ama bu ara tıksınıyorum nedense..gecmesını sabırsızlıkla beklıyorum..
Ellerıne sağlık ..
Çocuklar için harıka bir lezzet besleyici vitamınli..
Bereketi bol olsun afıyetle..
Sevgiler..
Yorum Gönder