30 Ağustos 2010 Pazartesi

İFTAR MENÜSÜ 2010/2


"Tatlı dilli olmak, selamlaşmak ve yemek yedirmek cennete götürür." (Hadis-i Şerif)

Bu hadisi görünce ne kadar da memnun oluyor insan değil mi? Acaba boş işlerle mi vakit harcıyorum, yemek içmekten mi ibaret ki dünya dediğim anda çıktı karşıma. Demek misafirleri hoşnut etmek için özellikle de  Allah rızası için yapılan her şeyde bir ecir varmış.

Efendim, Sultan Sofası ikinci iftar menüsü.


MENÜ 2010/2

                                                              PİRİNÇLİ TAVUK ÇORBASI





DOMATES SOSLU ACI BİBER

Cuma akşamı Tuğba-Yakup çiftinin misafiriydik. Birbirinden lezzetli yemeklerle orucumuzu açtık. Ellerine sağlık. Oradan ayrılmış tam arabayı çalıştırmıştık ki Sevgili Tuğba elinde bir kavanozla kapıda belirdi. Bir öğrencisinin yaptığı bu acı biberlerin çok lezzetli olduğundan bahsetmişti bana, bize ikram etmeyi unutmuş, tattırmadan da içi rahat etmedi, peşimizden koştu yetiştirdi. İnce fikirli arkadaşım benim Allah razı olsun. Ben de misafirlerime tattırayım dedim. Soframda, mor tabaklarımda ikram ettim :)






Börekleri bana yardım etmek için erken gelen görümcem Merve sardı. Teşekkür ederim canım, ellerine sağlık.


Sevgili CAFE PEPELA'nın birbirinden güzel ve değişik tariflerinden biri patlıcan kebabı. Görür görmez mutlaka denemem gerek dedim.  Yanında patates püresiyle ikram ettim.


                    GÖKÇESU PİLAVI

Patlıcan kebabının yanında cacıkla birlikte ikram ettim. Nedense kıvamını biraz cıvık kaçırmışım :( Sonradan biraz daha su gezdirmiştim ondan olsa gerek :(


Tarifleri hergün ekleyeceğim. Ramazanın son on gününe girdiğimiz şu günlerde Rabbimizin rızasını kazanmış olmamız dileğiyle. Herkese AFİYET OLSUN :)

4 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ellerıne sağlık bereketi bol olsun afiyetle:.

Sevgiler..

kirazzade dedi ki...

Vuuuu yine harikalar çıkarmışsın güzel arkadaşım... Ellerine sağlııııkk.

meryem dedi ki...

bu güzel lezzetli tarifleri yiyenlerden biri olarak söylüyorum hepsi çok güzeldi tekrar ellerine sağlık ümmühancım

merve dedi ki...

ben bu mönüdekilerin hepsinden tatmış biri olarak söylüyorum hepsi çok lezzetliydi tavsiye ederim emeğine ellerine sağlık yengecim ama börek bi başka güzeldi:)))