Sevgili Lavantin'in sayfasında görüp de kesinlikle yapmalıyım dediğim kabaklamayı sonunda yaptım. Bu sene kış kabağıyla sadece tatlı yapılmadığını böylece öğrenmiş oldum. Bir de çorbası var kabağın Selim için yapmıştım gerçekten o da lezzetli oluyor.
Hiç kabaklama yemeyen biri olarak yemeğim güzel oldu diyebilirim ama Lavantin yeseydi yorumu ne olurdu çok da merak ediyorum doğrusu :)
Bu yemeği belki Antep'li birinin elinden de yemek nasip olur bir gün, kim bilir? :)
MALZEMELER
300 gr. orta yağlı kuşbaşı et
Yarım kg. kış kabağı300 gr. orta yağlı kuşbaşı et
1 adet soğan
6 diş sarımsak
1 su bardağına yakın 1 gece evvel ıslatılmış nohut
1 çorba kş. dolusu salça
1 yemek kaşığı limon tuzu
Sıvı yağ, nane, tuz, karabiber
YAPILIŞI
Eti, nohutu, ince kıyılmış soğan ve salçayı karıştırın, üzerine etleri kapatacak kadar su koyup yarım saat düdüklü tencerede pişirin. (Normal tencerede de pişirebilirsiniz.)
Kabakları kuşbaşı doğrayıp üzerine pişen etleri ilave edin. Kabaklar biraz yumuşayınca rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve limon tuzunu ekleyin.
Kabaklamanız piştikten sonra ayrı bir yerde naneyi biraz yağda kavurarak yemeğinizin üzerine dökün. AFİYET OLSUN :)
11 yorum:
Antep, Maraş...Daha ne güzel lezzetler var .Bende her geçen gün farkediyorum bu mutfakların lezzet çeşidini.Helede benim gibi Maraşlı komşun olursa uffff.Kurutulmuş kabak, biber dolmaları,bulgurlu köfteler.Allah razı olsun.Hem tadıyoruz sayesinde hemde öğrenmeye çalışıyorum.Mutlaka alınacak cok lezzet var bu kültürde.Bu yörenin yemeklerini denemeye devam et derim.
ben balkondaki koca kabağı kesmeye üşendikçe hepiniz birbirinden güzel ve değişik kabak yemekleri yapıyorsunuz, alacağınız olsun :))
sonunda keseceğim kabağı napayım :)
bu yemek de benim için çok değişik, kabağı et ile lavantinde görene kadar hiç düşünmemiştim, sen de yapıp hoşuna gittiyse ben de artık denemeliyim sanırım :)
ellerine sağlık Ümmühan, bu arada ufaklığı yan tarafındaki fotosunu her görüşümde yiyesim geliyor bilesin, sonra neden nazar değdi yavruma deme benden söylemesi. Maşaallah maşaallah :)
Evet canım tadı çok güzel oluyor.Yedim de ondan biliyorum.Ellerin dert görmesin Ümmühan...
mrh teyzoş sen komşundan benim için bulgurlu köftenin yapılışını öğren de beraber yapıp yiyelim bi gün ;)
Handenur canım o kabağı kes artık, daha ne kadar duracak balkonda bak şubatı da yarıladık :) ayrıca bizim ufaklığın sana selamı var, maşallah desin teyzem Allahın izniyle bana bişey olmaz diyor :)
Cahidecim sağolasın senin de ellerin dert görmesin
Offf görüntü enfes,hava kapalı ve yağmurlu resmen ye beni diyor :)
ellerine sağlık..
teşekkür ederim pelin, böyle kapalı havalarda insanın hep yemek yiyesi geliyor, bi yaz gelse de çıksak şu çok çok yeme modundan :(
Canım şu kabaklama bir bana nasip olmadı kabak aldım eti unuttum et aldım nohut ıslatmamışım..:(
Malzemeleri bir araya getirirsem deniycem inş..:)))
sevgiler canım
aynı benim başıma gelenler gibi olmuş rumma :D
ben de pazardan kabak almıştım nohutu ıslamayı unutup ertelemiştim yapmayı, ama ikinci sefere tüm malzemeleri birleştirebildim çok şükür :D
Ümmühan gel yardım ediver tut ucundan da keselim, vallahi testere de işlemeyecek o kabağa herhalde öyle büyük birşey :)) dur bakalım babama söyleyeyim de beraber girişelim :)
Handenur şu kabağın resmini çek de blogunda yayımla ne olursun çok merak ediyorum :)
kış kabağını yani bal kabağını hiç denemedim yemekte ellerine sağlık denemem gerek....
Yorum Gönder