MALZEMELER
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 5 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz, sıvı yağ
YAPILIŞI
Tencereye patatesi, kabağı, ve patlıcanı irice küp şeklinde doğrayın. Soğanı, biberleri, domatesleri ince ince doğrayıp, salçayı da ekleyin. Üzerine sıvı yağ ve yarım çay br. kadar su gezdirin, kısık ateşte 5 dk. arada karıştırarak kavurun.
Sebzelerinizi kavurma işi bittikten sonra tuz ve şekeri katın. Sebzelerin üzerini örtecek kadar su ekleyip karıştırın. (Yemek pişene kadar bir daha karıştırmayın.) Orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. AFİYET OLSUN:)
0 yorum:
Yorum Gönder