24 Ekim 2009 Cumartesi

AÇMA


MALZEMELER
1 paket yaş maya
1 su br. ılık su
1 su br. ılık süt (su ve süt elinizin dayanabileceği kadar sıcaklıkta olmalı)
1,5 çay br. toz şeker
2 tatlı kş. tuz
3,5 çay br. sıvı yağ
2 yumurta beyazı

ÜZERİNE
2 yumurta sarısı
Susam, çörekotu

YAPILIŞI
Hamur malzemelerini yoğurup, hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalandırma işini güneş alan bir pencerenin önünde, kaloriferin önünde ya da varsa fırınınızın yoğurt mayalama ayarında da yapabilirsiniz.(Hamurun kıvamı yumuşak olmalı, elinize yapışsın ve elinizden kolayca ayrılabilsin.)
Hamurunuz kabarıp iyice mayalandıktan sonra hamurdan limon büyüklüğünde bir parça koparın. Elinizde rulo haline getirdikten sonra iki ucundan tutun ve zıt yönlere doğru çevirin. Burma şeklini alan bu parçanın iki ucunu birleştirin. Bu şekilde bütün hamurunuzu şekillendirip tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derece fırında pişirin. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: