9 Ekim 2009 Cuma

KIŞA HAZIRLIK, BUZLUKTA DOMATES


Kışın o yaz aylarında yediğimiz mis gibi domateslerden canı çekmeyeniniz var mı Allah aşkına? Şimdilerde pazarlarda yaz kış her türlü sebze ve meyveyi bulabiliyor insan ama mevsimindeki tat olmuyor maalesef. Zaten doğal ortamda yetişmeyen bu sebze ve meyveleri satın almamak da en doğrusu. Çünkü bu ürünler hormonlarla ve tarım ilaçlarıyla yetiştiriliyor, çabuk bozulmasın diye de erkenden toplanıp pazarlara geliyormuş. Sağlıksız olduğu kadar da pahalı üstelik.
Eskiden annelerimiz yazın tattığımız o lezzeti kışın da bulabilmek için konserveler yaparlardı. O da zahmetli bir iş tabi. Bir de konservelerinizin tutmama riski var.
Eğer siz de benim gibi çalışan bir bayansanız ve konserveyle uğraşacak vaktim yok diyorsanız sıkı durun işte size müthiş bir domates saklama yöntemi. Ev hanımları siz de deneyebilirsiniz :) Hem ucuz hem de pratik.


MALZEMELER
Domates
Buzdalabı poşeti

YAPILIŞI
Yazın pazardan aldığınız miss gibi domateslerinizi iyice yıkayıp süzdürün.
Buzdolabı poşetlerine tek sıra halinde doldurup, poşetin ağzını içinde hava kalmayacak şekilde sıkıca bağlayarak buzluğunuza atın.
Kışın yemeklerinizde kullanmak üzere buzluktan çıkardığınız 1 adet domatesi sudan geçirin, kabukları elinizle muz gibi soyup 1 dk. sonra dilimleyerek yemeğinize katabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: