MALZEMELER
20 adet küçük boy dolmalık biber
1,5 su br. pirinç
150 gr. kıyma
1 adet domates
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kş. pul biber
1 çay kş. acıka baharatı
1 çay kş. fesleğen
1 çay kş. nane
1 çay kş. kimyon
1 yemek kş. biber salçası
Yarım yemek kş. domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Biberlerin içini ayıklayıp yıkayın bir kenarda süzülmeye bırakın.
Kıymayı az yağda kavurun.
Dolmanızın içi için soğanı ince ince kıyın, üzerine pirinç , kıyma, maydanoz , salça ve baharatları da ekleyip biraz yağ gezdirin, karıştırın.
Dolmalık biberlerinizin içini ağzından 1 parmak altına gelecek şekilde doldurun. Üzerine domates dilimi koyun, tencereye dizin.
Tencereye 3 su br. su ilave edin, kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirin. AFİYET OLSUN:)
0 yorum:
Yorum Gönder