22 Ekim 2009 Perşembe

ÇİKOLATALI PASTA


MALZEMELER
1 adet sade pasta keki
1 paket sade krem şanti
1 paket kakaolu krem şanti
1 su br. süt
1 adet sütlü çikolata

ARA KATI İÇİN KREMA
1 yumurta
2 çorba kş. kakao
1,5 su br. süt
1,5 çorba kş. un
3,5 çorba kş. şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI
Sade ve kakaolu krem şantileri ayrı yerlerde 1'er çay br. süt ile çırpın.Katı kıvam alması için buzdolabında bekletin.
Ara kat krema için malzemeleri karıştırıp ateşe koyun, un çorbası koyuluğuna gelinceye kadar kaynatın. (fazla kaynatırsanız kokusu ve lezzeti gider.) Ateşten alıp vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave edin, kabuk tutmaması için arada karıştırın. Soğuduktan sonra pasta kekinin alt katını 2-3 çorba kaşığı süt gezdirerek ıslayın. Kremayı üzerine yayın. Kekin diğer katının iç kısmını da süt ile ıslayın üzerine kapayın.
Sade krem şanti ile kekin üzerini ve kenarlarını kaplayın.
Pasta şırıngası yardımıyla üzerini kakaolu kren şanti ile süsleyip, açık kalan kısımlarına çikolatayı rendeleyerek yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. AFİYET OLSUN:)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

:)DAHA 14 - 15 YAŞINDA KÜÇÜCÜK BİR KIZKEN BİZİ EVİNE DAVET EDİP AYMI BUNA BENZER BİR PASTA YAPMIŞTIN...HALA TADI DAMAĞIMDA ...3KİŞİ KOCAMAN DİLİMLERİ ZOR BİTİRMİŞTİK..BU LEZZET USTALIĞIN ÖTELERDEN BERİDİR...
BÜŞRA...

ümmühan dedi ki...

sağol büşracım, inş. bi pazar günü kızlarla bizde toplanalım da eski günlerdeki gibi, ben size yine pasta yaparım, hem artık eskisinden daha lezzetli pastalar yapabiliyorum :)
en kısa zamanda bu programı ayarlayalım olur mu?...

Sümeyye dedi ki...

VAY VAY VAYYYY sabah sabah ağzım sulandı yaw:) Ben de isterim pastadan. ama size gelmeyi falan bekleyemem,yapıp göndersen olmaz mı:)