27 Aralık 2008 Cumartesi

PEYNİRLİ BÖREK



MALZEMELER
  • 1 kg. yufka (5 adet)
  • 1 su br. peyaz peynir rendesi
  • Yarım su br. kaşar peyniri rendesi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su br. su
  • Yarım çay br.nın yarısı kadar sıvı yağ ve tereyağı karışımı
  • Tuz

YAPILIŞI

Böreğinizin iç malzemesi için peynir ve maydanozları karıştırın. Ayrı bir yerde 1 bardak suya yağı katın. Biraz da tuz ekleyip karıştırın. Yufkayı tezgaha serin, yarısına bu karışımdan 3 çorba kş. döküp fırça yardımıyla sürün. Sonra yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın. (Böylece 1 yufka yarım daire şeklini alacak.) Yufkayı 8 üçgene bölün, üçgenlerin geniş kenarına peynirli içinizden koyup sigara böreğinden irice sarın.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yağlı tepsiye börekleri dizin, üzerine de su yağ karışımından sürüp 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

Sümeyye T. dedi ki...

Çıtır çıtırmış gibi duruyorlar buradan bakınca. Bir tane yiyebilir miyim:) Yada 2 olsun. Yok yok,3 olsun:) 4e de hayır demem:) Ama 5 olursa süper olur:P Ellerine sağlık.

ümmühan yM dedi ki...

afiyet olsun canım, sen bize gel hele ben sana 1 tepsi vericem :D