12 Ocak 2009 Pazartesi

BROKOLİ ÇORBASI


MALZEMELER
  • 500 gr. brokoli
  • 5-6 su br. sıcak su
  • 1 su br. süt
  • Yarım çay br. arpa şehriye
  • 1 çorba kş. tepeleme un
  • Tuz
  • Sıvı yağ

YAPILIŞI

Brokoliyi küçük küçük doğrayın, sıcak suyun içine tuz da ilave ederek, brokolinin sapları yumuşayınca kadar pişirdikten sonra blendır ile püre haline getirin. Ayrı bir tencerede un ve yağı kavurun . Üzerine sırasıyla brokoli püresi, sütü ve şehriyeleri ekleyin. Arada karıştırarak şehriyeler pişinceye kadar kaynatın. (Çorbanızın kıvamı katı olduysa biraz daha kaynamış su ilave edebilirsiniz.) Dilerseniz üzerine pul biber serperek servis edin. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: