- 1 kg yufka
- 3-4 sap pırasa
- 5 orta boy patetes (rendelenmiş)
- 1 çorba kş. salça
- 2 çay kş. nane
- 1 çay kş. pul biber
- 1 çay kş. karabiber
- 1 tutam kimyon ve kekik
- Tuz
ÜZERİNE
- 1 su br. yakın yoğurt (yoğurdunuz suluysa azaltabilirsiniz, ben hazır yoğurt kullandım)
- Yarım su br. yağ
- 1 yumurta
- 1-2 tutam tuz
YAPILIŞI
Pırasaları ince ince doğrayın, 3-4 çorba kş. kızgın yağda kavurun, üzerine patates, baharatlar ve salçayı da ekleyip iyice kavurun, ateşten alıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dk. dinlendirin.
1 yufkayı ikiye bölün, yarısının üzerine patatesli içten yayın, yufkanın kısa tarafından başlayarak rulo şeklinde sarıp, her tarafını yağladığınız büyük boy tepsiye (ortadan başlayıp) yuvarlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde rolu yaparak tepsiye birbiri etrafına yuvarlayarak döşeyin. Böylece 1 tepsi tamamen dolmuş olacak. Ayrı bir yerde çırptığınız yoğurt, yağ, yumurta ve tuzu bir fırça yardımıyla böreğin üzerine yedirerek sürün. Üzerine susam serpip 190 derece kızgın fırında pişirin. AFİYET OLSUN:)
0 yorum:
Yorum Gönder