22 Aralık 2008 Pazartesi

KAPUSKA




MALZEMELER
  • 1 küçük top beyaz lahana
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet küçük doğranmış havuç
  • Yarım çay br. pirinç
  • 6 su br. sıcak su
  • 1 çorba kş. salça
  • 1 çorba kş. tuz
  • Üzerine pul biber

(Lahananın büyüklüğüne göre su, tuz ve salça miktarını azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.)

YAPILIŞI

Soğanı ince ince kıyın, havuçlarla birlikte salçasını da ilave ederek yağda kavurun. İnce ince doğradığınız lahanayı yıkayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp lahanalar sinene kadar arada karıştırarak kavurmaya devam edin. Lahanalar iyice sinince suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra pirincini üzerine serpiştirin. Bundan sonra pirinçler pişene kadar hiç karıştırmadan pişirmeye devam edin. Üzerine pul biber serpip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

Sümeyye dedi ki...

üzerine bi de limon sıkıp bol acılı yiyeceksin bu yemeği,uffff :)) Ellerine sağlık:)