25 Aralık 2008 Perşembe

ŞEKERPARE

Sizlerle Melek arkadaşımın gönderdiği şekerpare tarifini paylaşmak istiyorum. Allah kimseyi arkadaşsız bırakmasın, güzel düşüncelerin için teşekkür ederim Melekcim:) (ümmühan yM)
Ümmühancım; beni mutfağa bağlayan ve her geçen gün yeni bir şeyler öğrenmeme sebep olanlardan birisin. Yapmış olduğun tarifleri dikkatle takip ediyor ve uyguluyorum. Bu durumdan ailem ve çevrem inan çok mutlu :) Dün akşam şeker pare denedim. Resmini çekip sana yolluyorum. Üzerine Antep fıstığı serpilip servis yapılabilir. O an yanımda olmadığı için benimkiler sade oldu. Ama tadı çok güzel. Mutfağımızın klasiklerinden olan bu tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim. (melek y.)

MALZEMELER
  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • Yarım su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Şekerparelerin hazırlanması: 1 paket yumuşak margarin, yarım su bardağı şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp oval şekil verin ve hafif düzleyin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbetin hazırlanması: 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılıtın.
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
Afiyet olsun :)

0 yorum: