Sizlerle Melek arkadaşımın gönderdiği şekerpare tarifini paylaşmak istiyorum. Allah kimseyi arkadaşsız bırakmasın, güzel düşüncelerin için teşekkür ederim Melekcim:) (ümmühan yM)
Ümmühancım; beni mutfağa bağlayan ve her geçen gün yeni bir şeyler öğrenmeme sebep olanlardan birisin. Yapmış olduğun tarifleri dikkatle takip ediyor ve uyguluyorum. Bu durumdan ailem ve çevrem inan çok mutlu :) Dün akşam şeker pare denedim. Resmini çekip sana yolluyorum. Üzerine Antep fıstığı serpilip servis yapılabilir. O an yanımda olmadığı için benimkiler sade oldu. Ama tadı çok güzel. Mutfağımızın klasiklerinden olan bu tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim. (melek y.)
MALZEMELER
- 1 paket margarin, oda sıcaklığında
- Yarım su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limonun suyu
Şekerparelerin hazırlanması: 1 paket yumuşak margarin, yarım su bardağı şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp oval şekil verin ve hafif düzleyin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp oval şekil verin ve hafif düzleyin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin hazırlanması: 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılıtın.
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder