22 Aralık 2008 Pazartesi

KEREVİZ ÇORBASI


MALZEMELER
  • 1 adet orta boy yapraklı kereviz
  • 2 adet havuç
  • 2 çorba kş. un
  • 1,5 lt. sıcak su (7,5 su br.)
  • 1 çorba kş. tuz
  • Sıvı yağ

TERBİYESİ İÇİN

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Unu yağda kavurun, üzerine suyu ilave edin tuzunu da ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Havuçları ve kerevizin kökönü soyup küçük küçük küpçükler halinde doğrayın, kaynayan suya katın. Havuçlar pişene kadar arada karıştırarak kaynatın.


Terbiyesini hazırlamak için ayrı bir yerde yumurtanın sarısını limon suyuyla çırpın. Çorbanızın malzemeleri pişip suyu da kıvam alınca, önceden ince ince doğradığınız kerevizlerin yapraklarını da ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın, 1 kepçe üzerinden alın terbiyesine katıp ılıştırdıktan sonra çorbaya karıştıra karıştıra ekleyin. Çorbanız servise hazır, AFİYET OLSUN:)

0 yorum: