18 Aralık 2008 Perşembe

FIRINDA KARNIBAHAR




MALZEMELER:
  • Yarım karnıbahar
  • 1 büyük kase kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 domates rendesi
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karışık baharat
  • Kaşar peniri rendesi
  • Karnıbaharı kızartmak için yağ

BEŞAMEL SOS İÇİN

  • 2 su br. süt
  • 2 çorba kş. tereyağı
  • 2 çorba kş. tepeleme un
  • 1 çay kş karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI

Karnıbaharı doğrayıp yağda kızartın. (Kızartırken tuzunu eklemeyi unutmayın, kızarttıktan sonra da peçetenin üzerine alıp yağını çektirin.) Orta boy bir tepsiye döşeyin. Ayrı bir yerde soğanı kıymayla kavurun, domatesleri, maydonoz ve baharatları ekleyip soteleyin. Bunu da karnıbaharların üzerine döşeyin. Beşamel sos için tereyağına biraz da sıvı yağ ekleyip unu yağda kavurun. Sütünü, karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Beşamel sosu da tepsinin üzerine döşeyin. Tepsiyi 190 derece ısıtılmış fırına verin 15 dk. pişirdikten sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döşeyip, kaşar peyniri kızarana kadar tekrar fırında pişirin. AFİYET OLSUN:)




5 yorum:

Adsız dedi ki...

HARİKA BİR YEMEK. KARNIBAHARLA YAPILAN EN GÜZEL TARİFLERDEN BİRİ. MUTLAKA TAVSİYE EDİYORUM.

Adsız dedi ki...

HARİKA BİR YEMEK. ÇOK GÜZEL BİR TARİF. TEŞEKKÜR EDERİM ÜMMÜHANCIĞIM.

ümmühan dedi ki...

teşekkür ederim arkadaşlar, beğendiyseniz ne mutlu bana, afiyet bal şeker olsun:)

rumma dedi ki...

Canım yemek bölümünden anladığım kadarıyla ,sen fırın yemeklerinde ustasın..:)

Hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık, özellikle karnıbahar ilgimi çekti börek gibi..

sevgiler

ümmühan dedi ki...

rummacım teşekkür ederim iltifat etmişsin ustalık için daha epey bi yolum var :)
fırın yemeklerini çok seviyorum ve zevkle yapıyorum
karnıbahar çok güzel oluyor mutlaka dene, tavukla da yapabilirsin, onun tadı da bi ayrı, afiyet olsun