27 Aralık 2008 Cumartesi

MERCİMEK KÖFTESİ


MALZEMELER
  • 1 su br. kırmızı mercimek
  • 1 su br. köftelik bulgur
  • 2 su br. su
  • Tuz
  • 1 tatlı kş. pul biber
  • 1,5 tatlı kş. kimyon
  • 2 çorba kş. salça
  • Yarım limon suyu
  • 1 orta boy ince kıyılmış soğan
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay br.na yakın sıvı yağ
  • 1 sap ince kıyılmıs yeşil soğan
  • Servis için marul ya da kıvırcık
YAPILIŞI
Mercimekleri yıkayıp 2 su br. su ile pişirin. Biraz tuz ilave edin. Mercimeğiniz pişene kadar biraz daha su ekleyebilirsiniz. (Bazı mercimek geç pişiyor, daha fazla su istiyor.) Mercimek pişince ateşten alın, içine bulguru yıkamadan ilave edinp karıştırın. (Yıkayınca köftenin kıvamı cıvık oluyor.) Tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dk. dinlendirin. Ayrı bir yerde sıvı yağda soğanları ve salçayı kavurun. (Ben olmadığı için yeşil soğan eklemedim.)
Mercimek dinlendikten sonra köftenizi yoğurabileceğiniz geniş bir kaba alın. Soğanını ekleyin. Biraz tuz, madanoz, limon suyu ve baharatları da ilave edip 5-10 dk. köfte birbirini tutana kadar iyice yoğurun. Şekillendirip marul veya kıvırcıkla servis yapın. AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Offf sabah sabah ağzım sulandı yahu:))) şuan hazırda varsa hemen size geliyorum:) Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

çok tşkler çok güzel oldu bnde taze soğan koymadım ama süper oldu ellerinize sağlık...