Fırında karnıbahar tarifimi daha önce yayımlamıştım ama tavuklusunun tadı da bir başka olduğundan yine sizlere sunmak istedim. Karnıbaharı tencerede pişirmektense fırında bu şekilde pişirince ya da kızartmasının daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Fırında karnıbaharı tavuklu yapmak isterseniz bütün pişirme aşamaları kıymalı karnıbahar tarifimdeki gibi. Tek fark kıyma yerine tavuğu soğanla soteliyorum. Soğanı söğüş doğramayı tercih ediyorum, içine de baharat olarak tavuk baharatı, kekik, pul biber ve fesleğen katıyorum.
Peçete halkalarıma gelince canım arkadaşım Sümeyye' nin el emeği göz nuru. Ben değişik birşey olsun diye diretince, O da "Bak güzel olmazsa karışmam" dedi ama sağolsun kırmadı beni yaptı, bence çok da güzel oldular. Zaten her gören de beğeniyor. Eğer siz de beğenirseniz hemen Kiraz'ın Dükkanı'na sipariş verebilirsiniz. Tekrar teşekkür ederim canımcım çok uğraştırdım seni hakkını helal et. Bu arada peçete halkasındaki peçetem hakiki Rize dokumasıdır, yanlış anlaşılmasın :)
8 yorum:
Ümmühancığım peçete halkaların gerçekten de çok değişik olmuş ama aynı zamanda da oldukca şık görünüyor sümeyye arkadaşımızın da ellerine sağlık güzel günlerde kullan canım sevgiler
nefis görünüyor ellerine sağlık.izlemeye aldım bol paylaşımlar...
Canım tavuklusuda harika olmuş ,ellerine sağlık...
hediyeni de güle güle kullan..
sevgiler...
Ayyy peçete halkalarınız çok güzel olmuş Ümmühan Hanımcığıımm, yapan arkadaşınız pek becerikliymiş. Gerçi o kişi ben oluyorum galiba :P hehehe, güle güle kullan şekerim.
Papatya, Pelince beğendiğinize sevindim.
Ayşegül teşekkür ederim hoşgeldin
Sümeyye Hanımcığım teşekkür ederim ,evet çok beceriklisin :P
bir karnıbahar yemeği ancak bu kadar güzel görünebilir,nefis olmuş canım mutlaka denicem :)
Peçetelikler çok şık,tavuklu karnabahar ise nefis görünüyor..Ellerine sağlık..Sevgiler..
yemek o kadar lezzetli görünüyorki, ellerine sağlık..
Yorum Gönder