18 Ocak 2009 Pazar

KISIR


MALZEMELER
  • 2 su br. köftelik bulgur
  • 2 su br. kaynamış su
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 10 yaprak ince kıyılmış kıvırcık
  • 1 adet soğan ( arzuya göre taze soğan da kullanabilirsiniz)
  • 4-5 adet küçük doğranmış cacık turşusu
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kş. domates salçası
  • 1 çorba kş. dolusu biber salçası
  • 1,5 limon suyu
  • 1 çay br. sıvı yağ
  • 2,5 tatlı kş. kimyon
  • 2,5 tatlı kş. tuz
  • 1,5 tatlı kş. pul biber
  • 1 çay kş. karabiber
  • 2 tatlı kş. sumak
YAPILIŞI
Bulguru ayıklayın, kapaklı bir kabın içine alın. Yıkamadan üzerine kaynamış suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Bulgur şiştikten sonra üzerine sıvı yağ, salça, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Soğanı uzun ince kıyın, acısını çıkarmak için biraz tuzla ovun, yıkayın, suyunu sıkıp bulgura ekleyin.
Havuç, maydanoz, kıvırcık, turşu ve limon suyunu da ekledikten sonra servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: