MALZEMELER
- 4 adet yufka
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 çay br. yeşil mercimek
- 1 çay br. sıvı yağ
- 1,5 tatlı kş. tuz
- 1 tatlı kş. pul biber
- 1 çay k. nane
- 1 çay kş. karabiber
- 1 çay kş. kekik
ÜZERİ İÇİN
- 2 çorba kş. yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım çay br. sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
YAPILIŞI
Mercimeği suda haşlayıp suyunu süzün. Soğanı incecik kıyın. Sıvı yağı kızdırın soğanları salçayla birlikte kavurun. Rendelediğiniz patateseri, mercimeği, baharatları ve tuzu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ateşten alın, kapağını kapayıp 5 dk. dinlendirin.
Yufkayı 4'e bölün. 1 parçasının uzun kısmına içten koyup rulo şeklinde sarın, bir ucundan tutup gül şeklinde yuvarlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp tepsiye dizin. (Toplam 16 börek çıkıyor.)
Üzeri için tüm malzemeleri karıştırın, böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürün. Dilerseniz susam ve çörek otu serperek 190 derece fırında pişirin. AFİYET OLSUN:)
0 yorum:
Yorum Gönder