13 Ocak 2009 Salı

ELMALI KEK



MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 1,5 su br. şeker
  • 8 kahve fincanı un (silme)
  • 2 çorba kş. süt
  • 2 çorba kş. limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su br. na yakın sıvı yağ
  • 3 ade küçük boy elma
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine diğer malzemeleri, unu ve kabartma tozunu da (unu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyin) ekleyip karıştırın. Küçük boy tepsinizi yağlayıp elinizle tepsinin her tarafına şeker serpiştirin. Kek hamurunu tepsiye dökün. Elmaları soyun, küçük küçük dilimleyin, hamurun üzerine çok fazla içine batırmadan sık sık dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapın. AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tepsinin etrafına şeker fikri çok ilginç geldi,hiç denememiştim,Bu deney bana en az bir kiloya mal olacak ama hemen yapıyorum bu tarifi,sorumlusuda Sümeyye (vijdan azabı duy diye söylüyorum)

ümmühan yM dedi ki...

yok canım tepsinin hepsini yemezsen fazla kilo yapmaz sanırım:)afiyet olsun şimdiden, tepsideki şeker kekin tepsiden çabuk ayrılmasına yarıyor