Elma tatlısını eskiden beri çok severim. Aynı tarifi ayvayla da yapıyorum, yalnız şerbetine ayvanın çekirdeklerini koyuyorum ve her ayva için 2 çorba kş. şeker ilave ediyorum. Ayvanın pişmesi elmadan daha fazla vakit alıyor tabi. Düdüklü tencerede pişiren de varmış ama ben hiç denemedim, onu da bir ara denemek lazım.
Yolum bir aktara düştüğünde ise ilk işim "hibiskus" almak olacak. Sevgili Handenur'un dediğine göre kırmızı gıda boyasının yerine kullanılabiliyormuş, böylece benim tatlılarım da renklenecek :)
MALZEMELER
6 adet elma6 çorba kaşığı toz şeker
1 paket sade krem şanti
1/2 su br. süt
5 adet karanfil
1 avuç kuş üzümü
6 çorba kş. dövülmüş fındık
2 çay kş. tarçın
YAPILIŞI
Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyin. Kararmamaları için bu işlemi yaparken limonlu suya atın.Elmaları sığacağı genişlikte bir borcam tepsiye dizin, herbirinin üzerine 1 er çorba kş. şeker koyup, tepsiye elmaların yarısını geçecek kadar su ilave edin. Arada ters düz ederek orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Krem şantiyi süt ile çırpın, içine fındık, üzüm ve tarçın ekleyin, krema şırıngası ya da poşet yardımıyla soğuyan elmaların üzerini süsleyin.
Dolapta 1 saat kadar bekleyince soğuk olarak tüketildiğinde daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Dilerseniz elmayı ikiye bölmeden içini oyarak da pişirebilirsiniz. Sonrasında da kremayı elmanın içine doldurduğunuzda sunumu ve yemesi hoş oluyor.
AFİYET OLSUN :)