14 Ocak 2010 Perşembe

KABAK TATLISI


MALZEMELER
2 kg. kabak
2 su br. toz şeker
Ceviz, fındık

YAPILIŞI
Kabakların kabuklarını soyun, küçük küçük dilimleyin, yıkayıp tencereye alın. Üzerine şekeri dökün ve bir gece buzdolabında bekletin. (Böylece kabaklar pişecek kadar su salacaktır.)
Ertesi gün su eklemeden orta ateşte kabaklar yumuşayana dek pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine fındık ve ceviz serperek servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

11 yorum:

sarmaşık dedi ki...

evet artık yazabiliyorum :) madem öyle ilk yorumumu çok sevdiğim kabak tatlısına yapayım dedim :)
genelde köyden gelen kabakları kullanıyoruz, kesmek ve kabuklarını soymak çok uzun zaman aldığı için bir de böyle minik minik doğramaya üşeniyorum ama ama bunlar lokmalık çok iyi olmuşlar. koca koca bırakıyorum ben :)

üstüne de cevizi tek geçerim gerçekten, ellerinize sağlık..

ümmühan dedi ki...

afiyet bal şeker olsun, güzel düşüncelerin için teşekkür ederim
Büyük küçük farketmez kabak her haliyle güzel bence
Bir de annem kabakları kabuğuyla fırında pişiriyor, o üzerine hiç birşey koymuyor ama bence bir kaşık da şeker dökülürse hiç de fena olmaz, o sizin köy kabaklarıyla da nefis olur :)

sarmaşık dedi ki...

bir kez biz de fırında denemiştik sadece üstten kapak şeklinde keserek,ama bildiğimiz tattan ayrılmayı pek sevemedik, bir de bize gelen kabaklar fırına sığamayacak kadar büyük oluyorlar biliyor musunuz :))

kirazzade dedi ki...

Kabak tatlısını pek sevmem ama sen yaptıysan güzel olmuştur eminim :) Fotoğrafı da güzel çıkmış. Yiyenlere afiyet bal şeker ola :)

ümmühan dedi ki...

kirazcım ben de eskiden sevmezdim kabak tatlısını ama şimdi bir oturuşta hepsini yiyebilirim :)zamanla damak tadında değişiklik olabiliyor sanırım
handenur biz klasik kabağımızı yemeye devam edelim en iyisi mi,fırında kabağı da şeker eklemeden diyet yapanlara önerebiliriz :)

birsence dedi ki...

kabak tatlısına bayılırımmmm...ellerine sağlık canım arkadaşım...

ümmühan dedi ki...

afiyet olsun canm :)

rumma dedi ki...

Kabak tatlısına bayılırım , birde soyması bu kadar zahmetli olmasa..

Pazarda soyulmuşları da satılıyor neyseki, abartmıyorum ellerim su topluyor kabakları soyarken..:(

canım havuçlu topları bir dahaki sefere tarçınla dene mutlaka dediğin gibi tarçın epey farkettiriyor birde fındık ..:)

sevgiler

ümmühan dedi ki...

sağolasın rumma
dediğin gibi pazarcı amcalara teşekkür ediyorum ben de kabakları dilimlemeleri bile yeter :)
havuçlu topları da en yakın zamanda deneyeceğim, sevgiler

CAHİDE dedi ki...

Vaktin hayır olsun arkadaşım,
Handenur'cuğumun sayfasında görüp geldim.Yeni arkadaşlarıda tanımak istedim.Çok güzel sıcacık bir sayfan var ,tatlıda güzel görünüyor ellerine sağlık...

ümmühan dedi ki...

teşekkür ederim cahide, sizleri tanımak benim için de çok güzel, senin de yüreğine sağlık :)