15 Şubat 2009 Pazar

PORTAKAL REÇELİ

MALZEMELER
  • 3 kg portakal
  • 11 su br. su
  • 5 su br. şeker
  • 2 adet portakal suyu
  • 2 adet limon suyu
  • 3 adet karanfil

YAPILIŞI

Portakalların üzerini rendenin ince tarafı ile hafifçe rendeleyin. (Böylece kabuğunun acısını çıkarmış oluyoruz.) Sonra portakalın kabuklarını elma gibi beyazını çok almadan soyun, ince ince dilimleyin. Bir tencerede üzerine şeker, su ve portakal suyunu ekleyerek pişirmeye başlayın. Kıvam almaya yakın karanfili ve limon suyunu da ekleyin, arada üzerinde biriken köpükleri kevgir yardımı ile toplayın.

Reçelinizin kıvama geldiğini şöyle anlayabilirsiniz; Porselen bir tabağa reçelden bir damla damlattığınızda sulu bir şekilde dağılmıyorsa reçeliniz kıvama geldi demektir.

Tencereyi ateşten alın, biraz soğuduktan sonra kavonozlara boşaltın. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: