23 Şubat 2009 Pazartesi

ISPANAK YEMEĞİ



MALZEMELER
  • 1 kg. ıspanak
  • Yarım çay br. pirinç
  • 1 çorba kş. salça
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1,5 tatlı kş. tuz
  • 2,5 su br. sıcak su

YAPILIŞI

Ispanakları güzelce ayıklayıp yıkayın, doğrayın.(Bence işin en zahmetli kısmı burası işte:) Soğanı, havucu ve salçayı yağda kavurun. Üzerine ıspanakları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp arada karıştırarak ıspanaklar sinene kadar pişirin. (Ben bu aşamadan sonra ıspanaktan 1 kase kadar, börek içi olarak kullanmak için ayırdım. Ispanakların tamamını yemek için kullanacaksanız suyunu bir miktar arttırabilirsiniz.)

Sararan ıspanaklarınıza tuzunu, suyunu katıp karıştırın. Üzerine yıkamış olduğunuz pirinci elinizle serpiştirin. Bundan sonra artık ıspanağı karıştırmadan, pirinçler pişene kadar orta ateşte pişirin. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: