19 Şubat 2009 Perşembe

İSKENDER




MALZEMELER
  • Yarım kg. dana eti
  • Tuz
  • 1 tatlı kş. kekik
  • 1 çay kş. pul biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • Salça
  • 4-5 dilim ekmek

SOS İÇİN

  • 1 çay br. sıcak su
  • 1 tatlı kş. salça
  • 1 çay br. domates suyu
  • 1 çay kş. fesleğen
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay kş. şeker

YAPILIŞI

Eti döner inceliğinde doğrayın. Teflon tencereye biraz yağ döküp kızdırın, doğradığınız etleri ilave edin, et suyunu salıp çektikten sonra tuzunu ve baharatlarını ilave edin, kısık ateşte arada karıştırarak iyice pişirdikten sonra ateşten alın.

Soğanı ince ince söğüş doğrayın. Az yağda kavurun. Kavururken çorba kaşığının ucuyla biraz da salça ekleyin. Kavrulan soğanları da ete ilave edip karıştırın.

Ekmekleri küp küp doğrayın, 150 derece fırında hafif kuruyana kadar bekletin.

Sos için sıcak suya salça, domates suyu, fesleğen, şeker ve tuzu ilave edip salçası eriyene kadar pişirin.

Servis tabağına fırından çıkardığınız ekmeklerden, üzerine de etten yerleştirin. Hazırladığınız sostan da 2-3 kaşık etin üzerine gezdirin. Pilav ve patates kızartması ile servis yapın. AFİYET OLSUN:)


0 yorum: