20 Mart 2010 Cumartesi

KAŞARLI KÖFTE


Kaşarlı köfteyi ilk defa denedim. Pişerken içinde eriyen kaşarların bir kısmı dışına da aktı, fotoğrafta her ne kadar etkileyici gözükmese de köfteleri yakından gören ben muhteşem bir görüntü olduğunu söyleyebilirim :)
Fotoğraflar her zaman istediğim gibi olmuyor, gündüz çekim yapamadığımdan ışık sıkıntısı yaşıyorum, en kısa zamanda bu sorunu çözmeliyim.
Neyse, fotoğraf konusu bi tarafa,  köftelerimin yanına da canım istedi sarımsaklı yoğurt eşliğinde karnıbahar ve havuç kızartması yaptım. Siz pilav ya da değişik alternatiflerle sunabilirsiniz.

KÖFTE MALZEMELERİ
Yarım kg. kıyma
1,5 çay br. robotta çekilmiş bayat ekmek
1 yumurta
2 çay kş. kekik ve  nane
1'er çay kş. pul biber, köfte baharatı, fesleğen, kimyon, karabiber
Tuz
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet büyük boy rendelenmiş soğan
3 diş rendelenmiş sarımsak
Rendelenmiş kaşar

PATATES PÜRESİ MALZEMELERİ
2 büyük haşlanmış patates
2 yemek kş. tereyağı
1 su br süt
1 er tatlı kş. karabiber ve tuz

SOS MALZEMELERİ
1 su br. domates suyu
2 yemek ks. ketçap
1 çay ks. şeker

YAPILIŞI
Köfte malzemelerini karıştırarak (kaşar dışında) iyice yoğurun.(Soğanın suyunu kıymaya karıştırmayın.) Köfte harcınızı  şekillendirmeden önce yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

Patatesleri varsa düdüklü tencerede 10-15 dk da haşlayabilirsiniz. (Salata yapacağım zaman patatesin cinsine göre 5-10 dk arası pişiriyorum diri olsun diye) Ilınan patatesleri rendeleyin. Sütü tencerede kaynattıktan sonra üzerine patateslerle birlikte tereyağı, tuz, karabiber ekleyin ve patates sütü çekip püre kıvamını alana kadar karıştırın. Kıvamını açmak istiyorsanız süt ekleyebilirsiniz.

Buzdolabından çıkan köfte harcınızdan büyükçe parçalar kopararak avucunuzda açın. (Poğaça yapar gibi) Ortasına kaşar peyniri rendesi koyarak kapatıp şekil verin.  200 derece fırında pişirin.

Sosu için domates suyu, ketçap, tuzu karıştırıp ateşte bir miktar tıkırdatın, kıvamını alınca ateşten alın.

Servis için tabağa aldığınız patates püresinin üzerine köftelerinizi yerleştirin. Sosunu dökerek servis edin. AFİYET OLSUN :)

9 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Merhaba sevgili Ümmühan. Nazik ziyaretin için çok teşekkür ederim. Bende hemen iade-i ziyarete geldim ve siteni byükü bir mutlulukla izlemeye aldım.
Daha sık ziyaret etmek üzere
sevgiler

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Ümmühan canım benım harıka olmus ellerıne sağlık sunumda cok guzel sevgilerr

Ayşegül dedi ki...

ellerine sağlık canım..gerçekten çok güzel gözüküyorlar. hepsi çok sevdiğim lezzetler..

Unknown dedi ki...

Bence resim baya etkileyici duruyor. Sunumun çok şık olmuş. Ellerine sağlık.

melek dedi ki...

Ellerine sağlık Ümmühan'ım, yemek harika gözüküyor. Mutlaka deneyeceğim :))

Adsız dedi ki...

öncelikle mrb sevgili sultan sofrası kac kere blogumdan mesaj attım ama bir türlü ulaşamamıştım.ben blogda acemi oldugum için size bir türlü bulamamıştım.şimdi nasıl buldum bilmiyorum.bende bir ödülünüz var.ve bloguma hoşgeldiniz demek için kısa bir mesaj atmak istemiştim.neyse kısmet bugüneymiş.sevgiyle cok mutlu kalın.

ümmühan dedi ki...

Lezzetibol,Tülin, Ayşegül, Mahperi, Melek ve Selinka hepinize çok teşekkür ederim, bu aralar biraz tembelim galiba, baksanıza yorumlarınıza cevabım bile kaç gün sonra oldu :) Kusuruma bakmayın
Selinka teşekkür ederim, çok naziksin, sevgiler...

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Off off! Tam benlik:) Ellerine saglik.

ümmühan dedi ki...

teşekkür ederim Hümeyra etkinliğin hayırlı olsun, inş. katılmak isterim, sevgiler