9 Ekim 2008 Perşembe

MISIR EKMEĞİ


E lahanayi da misir ekmeği olmadan yemek, biraz tuzsuz yemek yemek gibidur daa..
MALZEMELER
  • 7 su br. mısır unu
  • 1 çay br. sıvı yağ
  • Yarım tatlı kş. karbonat
  • 4 su br. ılık su
  • 1 çorba kş. kadar tuz
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Kek kalıbını yağlayın hamuru içine döşeyin. Elinizi ılık suya batırarak üzerini düzleştirebilirsiniz. 190 derece fırında, ekmek kalıptan ayrılıp kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN:)

4 yorum:

sümeyye dedi ki...

uyyyy canım istedu daaaa:)

Adsız dedi ki...

Mısır ekmeğinin yanında Akaçabat köftesi, mıhlama ve yoğurt olsa şimdi...Bakır kapkacakda gelse hepsi.

Yemyeşil bir yamaç . Alabildiğine dağlar bulutlarla kaplı. Mis gibi bir hava. Ahşap bir yayla evi balkonunda olsak şimdi ne güzel olurdu.

***

Ümmühancım sen bize en kısa zamanda bir Karadeniz turu yaptıren en iyisi. Biz de hayladen gerçeğe tatlı bir geçiş yapalım :)

ümmühan yM dedi ki...

ohh, ben de şimdi yayla evinin balkonunda, miss gibi yemekleri yemek isterdim doğrusu, ne güzel olurdu
doğru söylüyosun canm en kısa zamanda Karadeniz'e gidelim biz...

humeyra dedi ki...

Ellerinize sağlık :) Ben de babama yapsam ya, şu sıra hiç yapmadım. Seviyor :)