28 Eylül 2008 Pazar

YAYLA ÇORBASI


MALZEMELER
  • 2 yemek kş. un
  • 1 yemek kş. tereyağı
  • 1 su br. yakın arpa şehriye
  • 1 su br yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1,5 lt su
  • 1 tatlı kş. nane
  • 1 çay kş. pul biber
YAPILIŞI
Tereyağına biraz sıvı yağ ekleyerek unu kavurun. Unun rengi hafif pembeleşince kaynamış suyu ilave edin. Biraz fokurdadıktan sonra şehriyesini ve tuzunu ekleyin. Ayrı bir yerde yumurta ve yoğurdu iyice çırpın, nane ve pul biberi ekleyin. Şehriyeler pişince çorbanın altını kapatın, 1 kepçe üzerinden alarak yoğurda katıp ılıştırdıktan sonra yoğurdu da çorbaya karıştıra karıştıra ekleyin. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: