28 Eylül 2008 Pazar

KEMİK SUYUNA EZOGELİN ÇORBASI


MALZEMELER
  • 1 su br. kırmızı mercimek
  • Yarım su br. köftelik bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kş. salça
  • 1.5 lt. kadar su
  • 1 domates rendesi
  • 2 su br. kemik suyu
  • 1 tatlı kş. kekik
  • 1 tatlı kş. nane
  • 1 çay kş. kuru fesleğen
  • 1 tatlı kş. pul biber

YAPILIŞI

İnce kıyılmış soğanı yağda domates ve salçayla sarartın. Kaynamış suyu, kemik suyunu, pul biber ve tuzu ekleyip fokurdatın. Üzerine yıkanmış bulgur ve mercimeği ilave edip pişirin. Piştikten sonra blendırdan geçirin. Üzerine nane, fesleğen ve kekik ekleyip karıştırın, servis yapın. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: