7 Kasım 2010 Pazar

MISIR UNLU TATLI

Mısır unlu tatlının tarifini teyzemden almıştım, belki de 10 sene olmuştur. Yiyenler revaniye benzetirler genelde, ama bence tadı revaniden çok farklı. Ağza alınınca dağılıveriyor hemen, bir dilim sonra bir dilim daha yemek istiyor insan. O kadar hafif yani :)

Şimdi ne alaka diyeceksiniz ama bir de maske yapıyorlarmış mısır unundan. İlgimi çekti belki işinize yarar sizlerle de paylaşayım da güzelleşelim hep beraber :)

GEREKLİ MALZEMELER :
* 2 çay kaşığı mısırunu,
* 1 tatlı kaşığı kil
*1 tatlı kaşığı domates suyu (Domates suyu yoksa, aynı miktarda yoğurt suyu,)
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzeleri karıştırıp, yüzünüze maske gibi uygulayın. 7 dak bekletip, ılık su ile yıkayın . (Dr Sevil Özkan)

Efendim bu reçete cildi derinlemesine temizliyormuş. Hiç denemedim ama kil ve domates suyu ile yapılan maskenin yağlı cildi temizlediğini duymuş ve lise yıllarımda uygulamıştım. Sanıyorum mısır unlusu da işe yarayacaktır.

Cildimizi temizledik, biraz da kaloriye ihtiyacımız var galiba :) O zaman geçelim tatlımızın tarifine,

MALZEMELER
3 yumurta
1 çay br. şeker
3 çay br. un
3 çay br. mısır unu
3 çay br. yoğurt
Yarım su br. sıvı yağ
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu

ŞERBET İÇİN
4 su br. şeker
4 su br. su
1 tatlı kş. limon suyu




YAPILIŞI
Önce şerbet malzemelerini (limon hariç) bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limonunu ilave ederek  10 dk. daha kaynatın. Soğumaya bırakın.

Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.

Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Tepsinin fazla yağlı olmamasına özen gösterin. Yoksa hamur iyi kabarmayabilir. (Ben yağı kağıt havlu ile sürmeyi tercih ediyorum.) Tatlı hamurunuzu tepsiye dökün, 180 derece fırında üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirin. İçinin çekip çekmediğini orta yerine bir bıçak batırarak anlayabilirsiniz. Eğer bıçağa hamur yapışıp kalmıyorsa pişmiş demektir.

Fırından çıkardığnız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Dinlenmeye bırakın. AFİYET OLSUN :)


11 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

Allah'ım Allah'ım enfes görünüyor! :)
Kalp kalp oyy..
Ellerine,gönlüne sağlık Ümmühan'cığım.
Sevgilerimle

Unknown dedi ki...

selam
tatlının görünüşünden belli çok lezzetli olduğu ayrıca sunum şekli harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım
sevgiler

kirazzade dedi ki...

kili görünce malzemelerde, yuh dedim killi tatlı mı? tam yorum yazacaktım ki asıl tarifi gördüm :) bu arada, bu kadar ara verme yazılara yahuuu :)

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık daha önce hiç dememedim mutlaka deneyip tadına bakıcam.Sevgiler...

ümmühan dedi ki...

Pepela ve papatya teşekkür ederim beğendiğinize sevindim

Kirazım killi tatlı hiç denemedim :) uzun zamandır yazamıyordum çünkü makinamın kablosunu annemlerde unutmusum bir türlü gidip almak da nasip olmadı

Fatoş şimdiden afiyet olsun, bundan sonra sık sık yapacaksın emin ol :)

Hepinize sevgiler...

pelince dedi ki...

Şekli aklımı başımdan aldı,nefis olmuş..
ellerine sağlık..

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Kalp sekli cok cici olmus canim ,ellerine saglik. Cok severim bu tatliyi.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

iyi bayramlar çok sevgiler,
harika görünüyor !

Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
Bir çalışmanız "Bloglardan Seçmeler"de yayınlandı.
Hayırlı günler dileğiyle.

umutluhayat dedi ki...

merhabalar ,enfes bir tatlı sunumuda harika.ellerinize sağlık.

ümmühan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim, şeklini ben de beğenmiştim ama bu kadar ilgi çekeceğini düşünmemiştim doğrusu :)

Sebahattin Bey size de ayrıca teşekkür ediyorum selamlar...