Mısır unlu tatlının tarifini teyzemden almıştım, belki de 10 sene olmuştur. Yiyenler revaniye benzetirler genelde, ama bence tadı revaniden çok farklı. Ağza alınınca dağılıveriyor hemen, bir dilim sonra bir dilim daha yemek istiyor insan. O kadar hafif yani :)
Şimdi ne alaka diyeceksiniz ama bir de maske yapıyorlarmış mısır unundan. İlgimi çekti belki işinize yarar sizlerle de paylaşayım da güzelleşelim hep beraber :)
GEREKLİ MALZEMELER :
* 2 çay kaşığı mısırunu,
* 1 tatlı kaşığı kil
*1 tatlı kaşığı domates suyu (Domates suyu yoksa, aynı miktarda yoğurt suyu,)
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzeleri karıştırıp, yüzünüze maske gibi uygulayın. 7 dak bekletip, ılık su ile yıkayın . (Dr Sevil Özkan)
Efendim bu reçete cildi derinlemesine temizliyormuş. Hiç denemedim ama kil ve domates suyu ile yapılan maskenin yağlı cildi temizlediğini duymuş ve lise yıllarımda uygulamıştım. Sanıyorum mısır unlusu da işe yarayacaktır.
Cildimizi temizledik, biraz da kaloriye ihtiyacımız var galiba :) O zaman geçelim tatlımızın tarifine,
MALZEMELER
3 yumurta
1 çay br. şeker
3 çay br. un
3 çay br. mısır unu
3 çay br. yoğurt
Yarım su br. sıvı yağ
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
ŞERBET İÇİN
4 su br. şeker
4 su br. su
1 tatlı kş. limon suyu
YAPILIŞI
Önce şerbet malzemelerini (limon hariç) bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limonunu ilave ederek 10 dk. daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Tepsinin fazla yağlı olmamasına özen gösterin. Yoksa hamur iyi kabarmayabilir. (Ben yağı kağıt havlu ile sürmeyi tercih ediyorum.) Tatlı hamurunuzu tepsiye dökün, 180 derece fırında üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirin. İçinin çekip çekmediğini orta yerine bir bıçak batırarak anlayabilirsiniz. Eğer bıçağa hamur yapışıp kalmıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkardığnız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Dinlenmeye bırakın. AFİYET OLSUN :)
11 yorum:
Allah'ım Allah'ım enfes görünüyor! :)
Kalp kalp oyy..
Ellerine,gönlüne sağlık Ümmühan'cığım.
Sevgilerimle
selam
tatlının görünüşünden belli çok lezzetli olduğu ayrıca sunum şekli harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım
sevgiler
kili görünce malzemelerde, yuh dedim killi tatlı mı? tam yorum yazacaktım ki asıl tarifi gördüm :) bu arada, bu kadar ara verme yazılara yahuuu :)
Ellerine sağlık daha önce hiç dememedim mutlaka deneyip tadına bakıcam.Sevgiler...
Pepela ve papatya teşekkür ederim beğendiğinize sevindim
Kirazım killi tatlı hiç denemedim :) uzun zamandır yazamıyordum çünkü makinamın kablosunu annemlerde unutmusum bir türlü gidip almak da nasip olmadı
Fatoş şimdiden afiyet olsun, bundan sonra sık sık yapacaksın emin ol :)
Hepinize sevgiler...
Şekli aklımı başımdan aldı,nefis olmuş..
ellerine sağlık..
Kalp sekli cok cici olmus canim ,ellerine saglik. Cok severim bu tatliyi.
iyi bayramlar çok sevgiler,
harika görünüyor !
Merhaba,
Bir çalışmanız "Bloglardan Seçmeler"de yayınlandı.
Hayırlı günler dileğiyle.
merhabalar ,enfes bir tatlı sunumuda harika.ellerinize sağlık.
Yorumlarınız için teşekkür ederim, şeklini ben de beğenmiştim ama bu kadar ilgi çekeceğini düşünmemiştim doğrusu :)
Sebahattin Bey size de ayrıca teşekkür ediyorum selamlar...
Yorum Gönder