Bu sıcaklarda aygazın başında kızgın yağda mücver çevirmesi zor olsa da sonrasında soğuk cacık eşliğinde mücveri yemesi bir o kadar keyif verici diye düşünüyorum. Şimdiden AFİYET OLSUN :)
4 adet kabak
Yarım demet ince kıyılmış taze nane
6 dal ince kıyılmış taze soğan
1,5 su br. un
1 çay kş. pul biber
1 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Kabakları kabuğunu soymadan, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Taze soğan, nane, un, yumurta, pul biber ve tuz ekleyerek iyice karıştırın. Hamurunuz ne çok sulu ne de çok katı olacak.
Tavaya az miktarda yağ koyarak kızdırın. Mücver hamurundan 1 yemek kaşığı alarak yağa atıp üzerini kaşık yardımıyla yaydırın. (Avuç içi büyüklüğünde olacak.) İki tarafı da kızarınca tabağa alın. Arada tavaya tekrar yağ ekleyin, hamur piştikçe yağı çekecektir.
8 yorum:
Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Uzun zamandir yapmiyorum. SImdi burada gorunce ozledigimi hatirladim. Ellerine saglik!
ellerine sağlık yazın yenebilecek en güzel yemeklerden kabak mücveri:)
aslındaböylesini ne kadar severim.
ama neden yapmam ki ? :)
fırında olanına alıştık iyice :)
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, ben mücveri çok seviyorum özellikle de o taze nane kokusuna bayılıyorum,Aylin senin de dediğin gibi yazın yenebilecek en güzel yemeklerden biri
Dutmasalı ben fırında hiç denemedim, ama merak ediyorum onu da
Canım güzel yorumun için teşekkür ederim.
Temadan kaynaklanan bir sorun sanırım internet tarayıcının üst sürümünü yüklersen düzgün görünüyor explorer kullanıyorsan 8 i yüklemen gerekicek..:(
İlgin için teşekkürler, sevgiler
Kızartması çok daha tatlı oluyor hakikaten.
Ellerinize sağlık , afiyet ve bereket ile..
ÇOk severim ve çok sık yaparım,ellerine sağlık,sev gilerrr...
Yorum Gönder