28 Temmuz 2010 Çarşamba

KABAK MÜCVERİ


Bu sıcaklarda aygazın başında kızgın yağda mücver çevirmesi zor olsa da sonrasında soğuk cacık eşliğinde mücveri yemesi bir o kadar keyif verici diye düşünüyorum. Şimdiden AFİYET OLSUN :)

MALZEMELER
4 adet kabak
Yarım demet ince kıyılmış taze nane
6 dal ince kıyılmış taze soğan
1,5 su br. un
1 çay kş. pul biber
1 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI
Kabakları kabuğunu soymadan, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Taze soğan, nane, un, yumurta, pul biber ve tuz ekleyerek iyice karıştırın. Hamurunuz ne çok sulu ne de çok katı olacak.

Tavaya az miktarda yağ koyarak kızdırın. Mücver hamurundan 1 yemek kaşığı alarak yağa atıp üzerini kaşık yardımıyla yaydırın. (Avuç içi büyüklüğünde olacak.) İki tarafı da kızarınca tabağa alın. Arada tavaya tekrar yağ ekleyin, hamur piştikçe yağı çekecektir.

8 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

DUSBAHCESI dedi ki...

Uzun zamandir yapmiyorum. SImdi burada gorunce ozledigimi hatirladim. Ellerine saglik!

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

ellerine sağlık yazın yenebilecek en güzel yemeklerden kabak mücveri:)

birdutmasali dedi ki...

aslındaböylesini ne kadar severim.
ama neden yapmam ki ? :)
fırında olanına alıştık iyice :)

ümmühan dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, ben mücveri çok seviyorum özellikle de o taze nane kokusuna bayılıyorum,Aylin senin de dediğin gibi yazın yenebilecek en güzel yemeklerden biri
Dutmasalı ben fırında hiç denemedim, ama merak ediyorum onu da

rumma dedi ki...

Canım güzel yorumun için teşekkür ederim.

Temadan kaynaklanan bir sorun sanırım internet tarayıcının üst sürümünü yüklersen düzgün görünüyor explorer kullanıyorsan 8 i yüklemen gerekicek..:(

İlgin için teşekkürler, sevgiler

CAFE PEPELA / Tavuk Suyuna Çorba Tadında dedi ki...

Kızartması çok daha tatlı oluyor hakikaten.
Ellerinize sağlık , afiyet ve bereket ile..

annemineli dedi ki...

ÇOk severim ve çok sık yaparım,ellerine sağlık,sev gilerrr...