10 Kasım 2009 Salı

AVCI BÖREĞİ


SEVGİLİ MELEK'İN TARİFİ;
Avcı böreğini ilk defa yaptım ve güzel bir servisle bizimkilere ikram ettim.. Fevkaladenin fevkinde dediler. Onların olurunu almak yemek kariyerimde çok önemli benim için. :)

Efendim Avcı böreği nasıl yapılır? Önce malzemeleri söylemekle başlayalım;

MALZEMELER
4 yufka
2 yumurta akı
250-300gr kıyma
3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı bulgur
1 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı maydanoz, doğranmış
1 yumurta
Galeta unu

YAPILIŞI
Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.



1 yorum:

ümmühan dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK HEP ADINI DUYARDIM YAPMAK NASİP OLMADI BİR TÜRLÜ, LEZZETLİ BİR BÖREĞE BENZİYOR, EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM