16 Ekim 2010 Cumartesi

PUF BÖREĞİ



Annemin küçükken bize sık yaptığı ve beğenerek yediğimiz puf böreği tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Herkese güzel bir hafta sonu dilerim...

MALZEMELER
500 gr. un
1 yumurta
Yarım çay br.na yakın sıvı yağ
Tuz
Yeterince ılık su
Kızartmak ve hamur aralarına sürmek için sıvı yağ

İÇ MALZEMESİ
Peynir (kaşar veya beyaz peynir)
Arzuya göre maydanoz

YAPILIŞI
Un, tuz,yağ ve yumurtayı yoğurma kabına alın. Üzerine azar azar su ilave ederek yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. İyice özleştirdikten sonra 1,5 ceviz büyüklüğündeki parçalara ayırarak 10 dk. dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz bezelerden 5 tanesini merdane ile 10-15 cm çapında açın. (Hamur merdaneye yapışırsa , üzerine un serpiştirerek açın.) Aralarına fırça yardımıyla sıvı yağ sürerek üst üste koyun. En üsttekini yağlamayın. Üst üste koyduğunuz bezeleri alarak 2 mm kalınlığında büyük bir yufka haline getirin. (şekil 1)


Yarısına içten koyarak diğer yarısını üzerine kapayın., kenarlarını elinizle hafifçe bastırın. Dilerseniz iç olarak kıyma ya da ıspanak da kullanabilirsiniz. (şekil 2-3)

Ben bardak ile kestim ama rulet yardımıyla kare şeklinde keserseniz daha kolay olacaktır.(şekil 4)

Kalan hamuru da  bu şekilde açarak şekillendirin. Kızgın yağda kızartarak servis edin. AFİYET OLSUN :)

5 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

Ümmühan'cığım ellerine sağlık,çok leziz görünüyor tam puf :)
Sevgi ve selamlarımla

Fuat Gencal dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Ben bu tabaktakileri alıyorum.

Saygılar.

CAHİDE dedi ki...

Vaktin hayr olsun Ümmühan
Kız ne tevafuk olmuş.Bende bugün bir puf böreği yaptım ama bu kez farklı olsun dedim.Sonuç fiyasko:)
"Eşim resimlerini çekip bloglara dağıtıcam" deyip beni tehdit etti:))
Ama aramızda kalsın lütfen:))
Senin börek tam kıvamında ellerine sağlık canım...

yemekbiraşk dedi ki...

çoook severimm :)
bende bir porsiyon isterim yok yok iki olsun :)
sevgiler

rumma dedi ki...

Canım pek bir severim puf böreğini babannem yapardı...

ellerine sağlık ,sevgiler