15 Aralık 2009 Salı

İSLİM KEBABI



Patlıcanla köftenin müthiş buluşması. Sofralarda  şık gözüktüğü kadar ağızlarda da bir o kadar lezzetli tat bırakan  İSLİM KEBABI. Fazla söze ne hacet...

MALZEMELER
6 adet uzun boy patlıcan
2-3 adet domates
3-4 adet biber
Sıvı yağ
Kürdan

KÖFTE İÇİN
Yarım kg. kıyma
2-3 dilim ekmek içi
1 yumurta
1 adet ince doğranmış soğan
1,5 çay kş. kekik
1,5 çay kaşığı nane
1 çay kş. pul biber
1 çay kş. köfte baharatı
1 çay kş. fesleğen
1 çay kş. kimyon
1 çay kş. karabiber
Tuz
2 diş sarımsak
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

SOSU İÇİN
2 domates rendesi
Biraz sıvı yağ
Tuz
1 su br. sıcak su
1 kaşık kadar salça

YAPILIŞI
Patlıcanları alaca soyun. Uzun uzun ince şeritler halinde kesin. Her dilimi sıvı yağa bulayın ve fırın tepsisine sırayla dizip, 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. (dikkat edin patlıcanlarınız fazla kurumasın.)  Patlıcanları kızartmak yerine böyle fırında yapınca daha hafif oluyor.
Köfte için malzemeleri yoğurup, patlıcanların içine saracak büyüklükte yuvarladıktan sonra fırın poşetinde pişirin.
Domates ve biberleri küçük küçük doğrayın.
2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin.(+ şeklinde ) İçine bir köfte koyup patlıcanları karşılıklı birbiri üzerine kapatıp, küçük birer parça biber ve domates geçirilmiş kürdanı tam ortasına dibine kadar batırın. Bütün patlıcanları köftelerle bu şekilde birleştirdikten sonra fırın tepsisine dizin.
Sosu için malzemeleri karıştırın. Palıcanlarınızın üzerine dökün ve 180 derece fırında pişirin.
İslim kebabınız servise hazır, AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

kirazzade dedi ki...

Yemekteyiz programında yemekleri anons eden adam gibi anlatmışsın yemeği:) Denemek istediğim tarifler arasında İslim Kebabı. Ellerine sağlık.