4 Aralık 2009 Cuma

ŞEHRİYE ÇORBASI


MALZEMELER
1 su br. na yakın arpa şehriye
1 çorba kş. biber salçası
Sıvı yağ
Tuz, 7-8 dal maydanoz
1 lt su

TERBİYESİ İÇİN
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI
Tencerede biraz sıvı yağı salçayla kavurun, üzerine suyu ve tuzunu ekleyin, kaynamaya başlayınca şehriyeleri içine katın.
Arada karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Arzunuza göre suyu azaltarak ya da arttırarak çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz, ben biraz katı seviyorum:)
Ayrı bir yerde yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Pişen çorbanızdan 1 kepçe üzerine ilave edip karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin. (yumurtanın çorbamızın içinde pişip  görüntüsünü bozmaması için böyle yapıyoruz. )
Maydanozu ince ince kıyın, çorbayı ateşten aldıktan sonra üzerine ilave edin ve karıştırın.
Çorbanız servise hazır, AFİYET OLSUN :)

0 yorum: