24 Aralık 2009 Perşembe

MEYVE SOSLU PASTA


MALZEMELER
1 adet hazır pasta keki
2 paket sade krem şanti
1,5 su br. süt
1 paket meyveli pasta sosu
100 gr. sütlü çikolata
2-3 yemek kaşığı vişne reçeli

ARA KREMASI İÇİN
2 su br. süt
6 çorba kş. şeker
3 çorba kş. un
1 paket vanilya

YAPILIŞI
Ara kreması için vanilya haricindeki tüm malzemeyi çırpın ve orta ateşte pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilyasını ekleyin ve soğumaya bırakın.
2 paket krem şantiyi 1 su br. süt ile çırpın, buzdolabında 10-15 dakika kadar dinlendirin.
Pasta kekinin alt parçasına  kalan yarım bardak sütün yarısıyla ıslayın. Soğuyan kremaya reçeli ekleyip karıştırın. Kekin üzerine döşeyin. Çikolatayı bıçakla parçalayıp kremanın üzerine serpiştirin.
Kekin üstünü diğer yarısıyla kapayın. Üzerini yine sütle ıslayın. Krem şantiden 2 pasta şırıngası dolduracak kadar ayırıp, kalanını pastanın üzerine ve yanlarına sıvayın.
Meyveli sosu paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Soğuduktan sonra pasta şırıngası ile süslediğiniz pastanın üzerine gezdirin.
Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servise hazırdır. AFİYET OLSUN :)

15 Aralık 2009 Salı

İSLİM KEBABI



Patlıcanla köftenin müthiş buluşması. Sofralarda  şık gözüktüğü kadar ağızlarda da bir o kadar lezzetli tat bırakan  İSLİM KEBABI. Fazla söze ne hacet...

MALZEMELER
6 adet uzun boy patlıcan
2-3 adet domates
3-4 adet biber
Sıvı yağ
Kürdan

KÖFTE İÇİN
Yarım kg. kıyma
2-3 dilim ekmek içi
1 yumurta
1 adet ince doğranmış soğan
1,5 çay kş. kekik
1,5 çay kaşığı nane
1 çay kş. pul biber
1 çay kş. köfte baharatı
1 çay kş. fesleğen
1 çay kş. kimyon
1 çay kş. karabiber
Tuz
2 diş sarımsak
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

SOSU İÇİN
2 domates rendesi
Biraz sıvı yağ
Tuz
1 su br. sıcak su
1 kaşık kadar salça

YAPILIŞI
Patlıcanları alaca soyun. Uzun uzun ince şeritler halinde kesin. Her dilimi sıvı yağa bulayın ve fırın tepsisine sırayla dizip, 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. (dikkat edin patlıcanlarınız fazla kurumasın.)  Patlıcanları kızartmak yerine böyle fırında yapınca daha hafif oluyor.
Köfte için malzemeleri yoğurup, patlıcanların içine saracak büyüklükte yuvarladıktan sonra fırın poşetinde pişirin.
Domates ve biberleri küçük küçük doğrayın.
2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin.(+ şeklinde ) İçine bir köfte koyup patlıcanları karşılıklı birbiri üzerine kapatıp, küçük birer parça biber ve domates geçirilmiş kürdanı tam ortasına dibine kadar batırın. Bütün patlıcanları köftelerle bu şekilde birleştirdikten sonra fırın tepsisine dizin.
Sosu için malzemeleri karıştırın. Palıcanlarınızın üzerine dökün ve 180 derece fırında pişirin.
İslim kebabınız servise hazır, AFİYET OLSUN:)

4 Aralık 2009 Cuma

ŞEHRİYE ÇORBASI


MALZEMELER
1 su br. na yakın arpa şehriye
1 çorba kş. biber salçası
Sıvı yağ
Tuz, 7-8 dal maydanoz
1 lt su

TERBİYESİ İÇİN
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI
Tencerede biraz sıvı yağı salçayla kavurun, üzerine suyu ve tuzunu ekleyin, kaynamaya başlayınca şehriyeleri içine katın.
Arada karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Arzunuza göre suyu azaltarak ya da arttırarak çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz, ben biraz katı seviyorum:)
Ayrı bir yerde yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Pişen çorbanızdan 1 kepçe üzerine ilave edip karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin. (yumurtanın çorbamızın içinde pişip  görüntüsünü bozmaması için böyle yapıyoruz. )
Maydanozu ince ince kıyın, çorbayı ateşten aldıktan sonra üzerine ilave edin ve karıştırın.
Çorbanız servise hazır, AFİYET OLSUN :)