8 Mayıs 2012 Salı

KREP

 

Kahvaltı sofralarınız için şık sunumu olan kolay bir tarif.  İç malzemesi olarak reçel, fıstık ezmesi, krem peynir gibi damak zevkinize uygun farklı tatlar da kullanabilirsiniz.

MALZEMELER
2 su br. un
2 su br. süt
yarım su br. yoğurt
2 yumurta
Tuz

Kreplere sürmek için krem çikolata ve acıka
Kürdan

YAPILIŞI
Malzemeleri karıştırarak pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Kek hamurundan biraz daha akışkan bir kıvamda olacak. Kıvamı koyu olursa süt ile açabilirsiniz.

Büyük boy teflon tavaya 1 damla sıvı yağ damlatın. Kızan tavaya krep hamurunda 1 kepçe koyarak yayın. Spatula yardımı ile arkalı önlü pişirerek tabağa alın. Tüm hamuru bu şekilde pişirin.

Krepler soğuduktan sonra 1 krebi alıp üzerine çikolata sürün. İki yanını hafifçe içe katlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında keserek kürdanları dilimlerin ortasına batırın. Diğer krepleri de bu şekilde çikolata ve acıka sürerek dilimleyin ve servis tabağına alın. AFİYET OLSUN :)

1 yorum:

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

kahvaltı için en çok yaptığımız şeydir...haftasonları tabi :)
harika görünüyorlar
ellerine sağlık...