MALZEMELER
1 kutu tane konserve mısır
2 çorba kş. tepeleme un
1 adet küp küp doğranmış soğan
1 adet küp küp doğranmış soğan
Sıcak su
Varsa 2 su br. tavuk suyu
Tuz
1 çorba kş.biber salçası
2 çorba kş dolusu tereyağı
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay kş. pul biber
YAPILIŞI
Tereyağını tencerede eritin. Unu ve salçayı ilave edip hafif kavurun. Bir yandan karıştırmaya devam ederek üzerine tavuk suyu, su (çorbanın kıvamına göre su miktarını ayarlayın) ve tuz ilave edin. Soğanı da ekleyip pişene kadar orta ateşte kaynatın.
Soğan pişince çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp mısırı ekleyin. 5 dk. daha kaynadıktan sonra ateşten alın. Pul biber ve maydanoz serperek servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)
Soğan pişince çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp mısırı ekleyin. 5 dk. daha kaynadıktan sonra ateşten alın. Pul biber ve maydanoz serperek servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)
0 yorum:
Yorum Gönder