10 Mart 2012 Cumartesi

MISIR ÇORBASI



MALZEMELER
1 kutu tane konserve mısır
2 çorba kş. tepeleme un
1 adet küp küp doğranmış soğan
Sıcak su
Varsa 2 su br. tavuk suyu
Tuz
1 çorba kş.biber salçası
2 çorba kş dolusu tereyağı
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay kş. pul biber

YAPILIŞI
Tereyağını tencerede eritin. Unu ve salçayı ilave edip hafif  kavurun. Bir yandan karıştırmaya devam ederek üzerine  tavuk suyu, su (çorbanın kıvamına göre su miktarını ayarlayın) ve tuz  ilave edin. Soğanı da ekleyip pişene kadar orta ateşte kaynatın.

Soğan pişince çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp mısırı ekleyin. 5 dk. daha kaynadıktan sonra ateşten alın. Pul biber ve maydanoz serperek servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: