MALZEMELER
4 adet patates
1 paket brüksel lahanası
Sıcak su
1 çorba kş. dolsusu biber salçası
2 çorba kş. domates salçası
Tuz
KÖFTESİ İÇİN
300 gr. kıyma
1 çay br. na yakın robottan çekilmiş bayat ekmek1 yumurta
1'er tatlı kş. kekik ve nane
1'er çay kş fesleğen, pul biber, kimyon ve karabiber
1 adet küçük ince kıyılmış soğan
Tuz
YAPILIŞI
Köfte malzemelerini karıştırarak yoğurun.
Brüksel lahanasının ucundaki sert kısmını keserek üst yapraklarını temizleyin. Bütün yaprakların dağılmaması için çok derin kesmemeye özen gösterin. Bütün lahanaları bu şekilde temizledikten sonra yıkayarak süzdürün.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içerisinde açın. Ortasına brüksel lahanasını yerleştirin ve lahana gözükmeyecek şekilde etrafını sarın.
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Kalınca dilimleyip tuzlayın.
Orta boy tepsiye köfte ve patatesleri dizin. Ayrı bir yerde sıcak suya salça ve tuz ekleyerek salça eriyene dek karıştırın. Salçalı su karışımını tepsinin yarısına gelecek şekilde köfte ve patateslerin üzerine dökün. 200 derece fırında patates yumuşayıp köfte kızarana dek pişirin. Köftelerin her tarafının güzelce kızarması için arada köfteleri çatal yardımıyla çevirebilirsiniz. AFİYET OLSUN :)
4 yorum:
Çok güzel fikir,yemeyi sevmeyenler içinde güzel olur.. ellerine sağlık...
sevgiler..
aaa ne değişik olmuş! denemek lazım.
Çok değişik ve güzel bir tarıf..
Çocuklar için de harıka..
Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.
ellerine sağlık mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle
Yorum Gönder