2012'nin ilk iftar menüsünde yer alan bulgur çorbamızın tarifi; AFİYET OLSUN:)
1 su br. ince bulgur
1 soğan
1 diş sarımsak
3 domates
Varsa 2 su br. tavuk veya et suyu
Sıvıyağ, sıcak su ve tuz
1 yemek kş. domates salçası
1 çay kş. şeker
Üzeri için maydanoz ya da nane
YAPILIŞI
Soğanı ve sarımsağı kıyın. Domatesi küp küp doğrayın. Bulgur, tavuk (et) suyu, sıcak su, salça ve tuzu da ilave ederek ocağa alın. Üzerine az miktarda sıvı yağ gezdirin. Orta ateşte pişirin. Katı olursa kıvamını sıcak su ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
Çorbanız piştikten sonra blendırdan geçirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ya da nane ile servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder