1 Eylül 2012 Cumartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA

MALZEMELER
1/2 paket yaşmaya
1,5 çay br. sıvı yağ
2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay br. ılık süt
1 çay br. yoğurt
Aldığı kadar un
 
İÇ MALZEMESİ
Beyaz peynir
Maydanoz
 
ÜZERİ İÇİN
1 tatlı kş. pekmez
Susam
Çörekotu
 
YAPILIŞI
Mayayı ılık süt ile açın. Diğer malzemeleri de ilave ederek elinize hafif yapışıp ayrılan bir hamur yoğurun. Yarım saat üzerini nemli bez ile örterek dinlendirin.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda açarak ortasına peynir koyduktan sonra kapayıp şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
 
Ayırdığınız yumurta sarısına pekmez ilave edip iyice çırpın. Poğaçaların üzerine fırça ile karışımdan sürdükten sonra susam serpin. Poğaçayı 15 dakika kadar da tepside mayalandırın. 180 derece fırında pişirin. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: