2 Ağustos 2012 Perşembe

KREPTE SAKLI KÖFTE, FIRINDA BİBER VE PATATES



MALZEMELER
1kg patlıcan
3 adet küçük domates
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kş. salça
1 çay kş. şeker
Sıvı yağ ve tuz

KÖFTESİ İÇİN
300 gr. kıyma
1 çay br. na yakın robottan çekilmiş bayat ekmek
1 yumurta
1'er tatlı kş. kekik ve nane
1'er çay kş fesleğen, pul biber, kimyon ve karabiber
1 adet küçük ince kıyılmış soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz

KREP İÇİN
3 su br. un
3,5 su br. süt
2 yumurta
Tuz

YAPILIŞI
Köfte malzemelerini yoğurun. Cevizden biraz küçük top şeklinde şekillendirin. Bol yağda kızartıp, kağıt havlu yaydığınız tabağa alın.

Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın. Üzerine yarım çay br. kadar sıvı yağ gezdirin. Tuz ilave ederek harmanlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döşeyin. Fırınınızın pişirme ayarına göre patlıcanlar hafif yumaşayana kadar pişirin. Ben 230 derecede pişirdim.

Soğanı ince kıyarak sıvı yağda salça ile kavurun. Domates ve sarımsağı doğrayıcıdan geçirip soğanın üzerine ilave edin. Biraz daha kavurduktan sonra pişirdiğiniz köfte ve patlıcanı da ekleyin. Tuz ve şeker ilave edin. Üzerine çok az sıcak su gezdirdikten sonra bir taşım pişirip ateşten alın.

Krep hamuru için malzemeleri karıştırıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.  Hamurun kıvamı ne çok akışkan ne de çok katı olsun. Çok büyük olmayan teflon tavaya bir damlacık yağ koyup kızdırın. Üzerine bir kepçe hamur akıtın, hamuru tavanın her yerini kaplayacak şekilde yayın. Arkalı önlü pişirin. Tüm hamuru her defasında tavaya yağ damlatarak bu şekilde pişirin.

Eveeet, sıra geldi tüm yaptıklarımızı birleştirmeye :) Orta boy bir kaseye krebi yerleştirin. İçini hazırladığınız köfteli içle doldurun. Kenarlarda kalan krebi katlayarak ortada birleştirin. Tepsiye ters çevirin. Krebin içini aşırı doldurmamaya dikkat edin ki tepsiye çevirdiğinizde kenarlardan yırtılmasın.  Yemeğimiz hazır. Misafirlerinize ikram etmeden 150  derece fırında ısıtabilirsiniz. Servis tabağına aldığınızda ortasına bıçakla bir yarık açın ki misafirlerinizin iştahı kabarsın :)

Yanında ikram etmek için patates ve biberi fırında pişirdim.

Biberi fırında pişirirken üzerine tuz ve biraz yağ ekleyerek harmanlıyorum. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine diziyorum.  230 derecede kızarana kadar pişiriyorum. Dilerseniz üzerine sarımsaklı domatesli sos da yapabilirsiniz.

Patates için ise patatesleri kalınca dilimliyorum. Üzerine yağ, tuz, pul biber ve kekik ekleyerek harmanlıyorum. Yine yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine diziyorum. 230 derecede kızarana kadar pişiriyorum. Tepsiye yağlı kağıt serdiğimi her defasında tekrarlıyorum ki yemeğin bulaşıklarını yıkarken bana dua edin :) Aksi taktirde tepsiye yapışıyor ve temizlemesi çok vakit alıyor çünkü. 

Servis tabağımızı böylece hazırlıyoruz. AFİYET OLSUN :)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Şahane bir ziyafet hazırlamışsın canım.
Ellerine sağlık.
İlk fırsatta krepli bir ana yemek hazırlama şevki geldi bu lezzeti görünce:)
Hayırlı Cumalar diliyorum..
Sevgilerimle..