15 Ağustos 2012 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞERBETLİ KURABİYE


MALZEMELER
1 yumurta
1 paket eritilmiş margarin
1 çay br. sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kş. kakao
1 çay br. pudra şekeri
Un

İÇ MALZEMESİ
Hindistan cevizi


ŞERBETİ İÇİN
1 su br. sıcak süt
1/2 su br. sıcak su
1,5 su br. şeker

YAPILIŞI
Şerbet malzemelerini bir taşım kaynatarak soğumaya bırakın.

Malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda açın. Ortasına 1 çay kş. hindistan cevizi koyarak kapayıp şekil verin.

Kurabiyeleri 180 derece fırında pişirin. Sıcak tepsiye soğuk şerbet dökün. Şerbeti iyi çekmesi için kurabiyeleri şerbette alt üst edebilirsiniz. Buzdolabında bekleterek soğuk servis yapın. AFİYET OLSUN :)

0 yorum: